English

Zoeken

Praktijkverhaal van Rens


Week 22

Na zes weken school eindelijk weer eens varen, met de Princes Christina, één van de twee binnenvaartopleidingsschepen van het Scheepvaart en Transportcollege. Maandag en woensdag varen we dagtochten door de Rotterdamse haven. De klas wordt dan in vier groepen ingedeeld, waarmee je elk dagdeel een ander onderdeel beoefend.

De maandag start voor mijn groep met ‘stuurhut’. Daar oefenen we het varen, aanleggen, melden op de marifoon. Eind van dit schooljaar komt daar ook radarvaren bij. ’s Middags assisteren we de deksman met vastleggen, ankeren, boenen, verven. Woensdag starten we de Caterpillar-hoofdmotor. Daarna krijgen we van de machinist uitleg over onder andere brandstofpompen en verstuivers. We sluiten de vaardagen af met koken, bij de hofmeester. Het zijn vaak gezellige dagen, zo met je klas er even uit. Leerzaam is het uiteraard ook, dat spreekt voor zich!

<- Terug naar het overzicht

Actueel


Career Event tijdens de vakbeurs Maritime Industry in Gorinchem
Donderdag 22 maart 2018 - Tijdens de vakbeurs Maritime Industry, die gehouden zal worden op 29, 30 en 31 mei aanstaande, in de Evenementenhal in Gorinchem, zal de derde beursdag met het Career Event wederom in het teken van de carri?remogelijkheden in de binnenvaart staan.
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >