English

Zoeken

Praktijkverhaal van Rens


Week 22

Na zes weken school eindelijk weer eens varen, met de Princes Christina, één van de twee binnenvaartopleidingsschepen van het Scheepvaart en Transportcollege. Maandag en woensdag varen we dagtochten door de Rotterdamse haven. De klas wordt dan in vier groepen ingedeeld, waarmee je elk dagdeel een ander onderdeel beoefend.

De maandag start voor mijn groep met ‘stuurhut’. Daar oefenen we het varen, aanleggen, melden op de marifoon. Eind van dit schooljaar komt daar ook radarvaren bij. ’s Middags assisteren we de deksman met vastleggen, ankeren, boenen, verven. Woensdag starten we de Caterpillar-hoofdmotor. Daarna krijgen we van de machinist uitleg over onder andere brandstofpompen en verstuivers. We sluiten de vaardagen af met koken, bij de hofmeester. Het zijn vaak gezellige dagen, zo met je klas er even uit. Leerzaam is het uiteraard ook, dat spreekt voor zich!

<- Terug naar het overzicht

Actueel


Bijeenkomsten tijdens Maritime Industry 7 t/m 9 mei 2019
Woensdag 24 april 2019 - Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei vindt in de Evenementenhal in Gorinchem de vakbeurs Maritime Industry plaats. Voorafgaand aan en tijdens de beurs kunt u zich bij laten praten op het gebied van diverse actuele onderwerpen.
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >