English

Zoeken

Praktijkverhaal van Rens


Week 2

De week begint met het herkansen van VCA; Ruim geslaagd dit keer. Dat geldt gelukkig voor alle kandidaten, zelfs voor degene die na 20 minuutjes zuchten en steunen het lokaal al weer uit slenterden.

Dan zou je zeggen, ‘Alle klassikale toetsen zijn goed afgerond (al hoewel niemand nog iets van het examen Koppelen vernomen heeft..), dus:  Op stage!’  Ware het niet dat de Picaro nog leeg in Limburg ligt, voorlopig zonder een reis in het vooruitzicht.. De matrozenklusjes die er aan boord te doen zijn, hebben geen al te grote prioriteit, dus blijf ik thuis in spanning afwachten welke reis er komen gaat.

 ‘Als er geen reis is, gaan we er eentje zoeken’. Niet dat ik opzoek ga naar een reis voor mijn stagegevers, maar als ik de rest van de week toch vrij ben maak je daar natuurlijk gebruik van. Door er ‘eentje’ te zoeken, in Hasselt! Voor de duidelijkheid; het gaat hier om een spits. Een wel heel mooie, waarvan ik hoorde dat-ie in Hasselt lag, dus kwaad kan het nooit om daar eens langs te gaan voor een eventueel kennismakingsbabbeltje. Het wordt een heel uitgebreid - en gezellig - babbeltje. Binnen in ‘de hut’ van het M.s. Deo-Iuvante vertelt schipper Knoop dat hij het erg waardeert dat er toch nog jongeren zijn die het zien zitten om met een spits te gaan varen. Ook hij begrijpt niet waarom vrijwel de hele jonge generatie zich in de gehaaste grote-schepen-markt stort, terwijl je met een spits een prachtig rustig, maar toch avontuurlijk leven kunt hebben, door de mooiste kanaaltjes van Europa vaart en nog een mooie boterham verdient ook, en dat zonder een hypotheek van zoveel miljoen.

<- Terug naar het overzicht                          -> Week 3

Actueel


Bijeenkomsten tijdens Maritime Industry 7 t/m 9 mei 2019
Woensdag 24 april 2019 - Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei vindt in de Evenementenhal in Gorinchem de vakbeurs Maritime Industry plaats. Voorafgaand aan en tijdens de beurs kunt u zich bij laten praten op het gebied van diverse actuele onderwerpen.
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >