English

Zoeken

Praktijkverhaal van Rens


Week 19

Het nieuwe jaar start officieel met het halen van de schoolboeken. Leuk om te zien welke vakken we dit jaar gaan krijgen. Nog leuker is het om alle (inmiddels) collega-matrozen weer te zien! Onze groep van vorig jaar is gesplitst; één klas ‘schippers’ en één klas ‘kapiteins’. Bij onze kapiteinsgroep wordt weer een andere lichting kapiteins toegevoegd, deels van ‘die andere klas van vorig jaar’, twee van het NOVA-college in IJmuiden en een aantal van het VMBO-Rijn- en Binnenvaart (waarna je direct in het 2e jaar mag instromen op een MBO-binnenvaartopleiding). Al met al bestaat de klas uit 33 man, waaronder drie vrouwen. Vakken als EHBO, Gymnastiek, Roeien, Zwemmen en Kennis schip zijn vorig jaar afgerond. Nieuwe vakken zijn Engels, Boekhouden, Informatica, Meteorologie, Beheer schip en de drie exacte vakken Wis-, Natuur- en Scheikunde.

Eind van de week komt er een langverwacht telefoontje. Het gaat door! Familie van een goede Haarlemse vriend heeft een huis al ruim een jaar te koop staan. Om kraak te voorkomen mogen we daar met drie of vier studenten een soort tijdelijk Anti-kraak studentenhuis van maken, mits we het schoon (genoeg) houden voor bezichtigen. Kortom, volgende week verhuizen!

<- Terug naar het overzicht                       -> Week 20

Actueel


Innovaties Duurzame Binnenvaart-regeling opengesteld
Donderdag 6 juni 2019 - Heeft u een goed idee dat kan bijdragen aan de verduurzaming van de binnenvaart? Binnen de subsidieregeling Innovaties Duurzame Binnenvaart stelt het ministerie van Infrastructuur en Milieu geld ter beschikking voor innovatieve en duurzame projecten. In totaal is 1.000.000 euro beschikbaar met een maximumbedrag van 250.000 euro per projectaanvraag.
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >