English

Zoeken

Praktijkverhaal van Rens


Week 16

Dinsdag arriveren we in Limay. We hoeven morgen pas te lossen, dus hebben we de rest van de dag de tijd om te verven. ’s Avonds assisteer ik Thijs bij het monteren van een nieuw bilgewateralarm, en dan blijkt maar weer: het is als zelfstandig binnenvaartondernemer toch wel erg makkelijk om zelf het een en ander te kunnen knutselen en repareren. Het bespaart niet alleen veel regelmoeite, maar ook een hoop geld!

Vrienden van mijn stagegevers lossen na ons bij hetzelfde bedrijf, en moeten daarna ook dezelfde richting op; monter la Seine. Onder het motto: ‘waarom moeilijk doen als het samen kan’, gaan we naast elkaar gekoppeld verder. In Corbeil zwaaien de buren af. Wij varen door tot Saint-Mammés, waar we ons gaan voorbereiden op 5-meterwerk.

‘Souppes-sur-Loing – Veghel’, heet de volgende reis. Souppes ligt aan het Canal du Loing, een écht spitsenkanaaltje, met 5-metersluizen, krappe bochten en veel volgroene bomen. Het is prachtig. Het vrijdagweer gelukkig ook, want om leeg onder de lage bruggen van het kanaal door te komen, zullen we naast de stuurhut, ook de voor- en achtermast, tv-schotel, lichtbakken, bijboot en radar moeten neerklappen/demonteren. Met de zon van vandaag is dat goed te doen, maar met regen en wind zorgt dat voor baalmomenten, aldus Thijs. Na aankomst op de laadplek bouwen we de boel weer op en fiets ik richting Intermarché om BBQ-inkopen te doen..

“Rens, heb jij het ruim eigenlijk al eens uitgespoten, deze stageperiode?” vraagt Annemarie zaterdag tijdens het ontbijt. “Nee? Dan mag je dat vandaag eens grondig gaan doen!” Van verven was anders ook niet veel gekomen, het regent aan één stuk door!

Zondag begint zonnig, dus alle schildersspullen worden weer opgegraven. Het stuurhutdak voor de een, de (jawel..) ankerlier voor de ander, en dan begint het uiteraard wéér te regenen.. Met een RvS plaat als dakje kunnen we de blauwgelakte ankerlier gelukkig nog redden!

<- Terug naar het overzicht                -> Week 17

Actueel


Schip van de toekomst, de Sendo Liner, aanwezig tijdens Wereldhavendagen
Dinsdag 20 augustus 2019 - Schip van de toekomst, de Sendo Liner, aanwezig tijdens Wereldhavendagen in Rotterdam op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >