English

Zoeken

Gebruik logo


The Blue Road is een initiatief van het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB). Doelstelling van het introduceren van “the Blue Road” is het neerzetten van de binnenvaart als sterk en toekomstgericht branchemerk en daardoor de zichtbaarheid en bekendheid van de sector als geheel te verbeteren. Het merk staat voor duurzaamheid en professionaliteit van de sector. “The Blue Road” is geen certificaat, maar een internationaal branchemerk, waarvan het logo aan de bestaande huisstijl van een onderneming of organisatie kan worden toegevoegd.

Licentieovereenkomst
Sponsoren van het BVB mogen het logo gratis gebruiken. Ondernemers die gebruik willen maken van het logo moeten echter wel voldoen aan een aantal basisbeginselen en een licentieovereenkomst ondertekenen. Het branchemerk “the Blue Road” is gebaseerd op de kernwaarden van de binnenvaart. Licentienemers dragen deze waarden uit. In “the Blue Road” komt tot uiting dat de binnenvaart de meest logische weg is tot duurzaam, betrouwbaar en kostenefficiënt transport. Het merk is daarbij dienstbaar aan de wens tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Licentienemers van “the Blue Road” die het beeldmerk mogen gebruiken, staan achter deze visie en handelen daar ook naar. Het gebruik van "the Blue Road" is vastgesteld op basis van een aantal basisbeginselen. Deze staan vermeld in een licentieovereenkomst. Zo kan het BVB zicht houden op wie het logo gebruikt en de kwaliteit waarborgen.

Klik hier voor de licentieovereenkomst.

Gebruiksvergoeding
Voor het gebruik van het logo wordt een jaarlijkse gebruiksvergoeding geheven van € 120, - incl. btw per gebruiker. Inkomsten hieruit worden door het BVB aangewend om het branchemerk nog beter en duidelijker in de markt te zetten en meer bekendheid te genereren. Zoals gezegd worden sponsors van Bureau Voorlichting Binnenvaart van deze vergoeding vrijgesteld. Na ondertekening van de licentieovereenkomst, goedkeuring van het BVB voor het gebruik en eventuele betaling van de gebruiksvergoeding door de licentienemer wordt het logo verstrekt. De licentienemer kan het logo voeren volgens de opgestelde huisstijlrichtlijnen en zodoende bijdragen aan het versterken van het merk ‘Binnenvaart’.

Klik hier om meer te lezen over het sponsorschap van het BVB.

Actueel


Limburg Express 2.0
Donderdag 14 januari 2021 - European Gateway Services (EGS), Barge Terminal Born en de Danser Group bundelen al enige tijd met succes hun krachten in de Limburg Express. Sinds 2 jaar onderhoudt de Limburg Express een reguliere binnenvaartverbinding tussen Born, Venlo en de ECT Delta terminal in Rotterdam. De partners willen nu graag opschalen naar Limburg Express 2.0, waarbij een extra schip zal worden ingezet, die ook andere terminals in Rotterdam aanloopt.
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >