English

Zoeken

Bekijk de voorbeelden


Smurfit Kappa Recycling

Door papier te leveren met de binnenvaart in plaats van met de vrachtwagen, kon Smurfit Kappa hun CO2-uitstoot met 45 kg per zending verminderen en wekelijks 50 vrachtwagens van de weg halen.Keuringsdienst van Water

De film 'Keuringsdienst van Water' is ontwikkeld om het verladende bedrijfsleven te enthousiasmeren en vooral te inspireren voor het vervoer over water. In de mini-documentaire van nog geen 10 minuten wordt de kijker meegenomen in de logistieke processen van een tweetal verladende bedrijven, te weten Bavaria en Teeuwissen. Zij delen hun ervaringen met hun stap naar het water en geven inzicht in de keuzes die zij hierbij maakten. Een verhelderend verhaal dat hopelijk een opmars mag zijn naar nog meer duurzaam vervoer over the Blue Road.

Eerste gipsvaart over the Blue Road

Saint-Gobain Gyproc Nederland, Van Keulen Hout en Bouwmaterialen en Bureau Voorlichting Binnenvaart hebben een logistieke innovatie gelanceerd: het vervoer van bouwmaterialen op pallets over water. Op 13 december leverde Gyproc maar liefst 700 pallets gipsplaten af bij Van Keulen in Amsterdam. De pallets zijn via de binnenvaart aangevoerd vanuit de productielocatie van Gyproc in Kallo in België. De levering over water vervangt 35 vrachtwagens en zorgt voor 35 procent minder CO2-uitstoot.

Bavaria, Heinz en Mars

Begin 2013 zwaaiden Bavaria, Heinz en Mars het eerste schip uit dat vanuit de nieuwe containerterminal in Cuijk de containers naar Rotterdam bracht. Gevulde containers met Ketchupflessen zullen in 2013 jaarlijks 10.000 vrachtwagenbewegingen op de drukke A15 schelen. De jaarlijks 3400 containers met Marsrepen en Bavariaflessen vinden vanaf deze week vanuit de containerterminal in Veghel hun weg naar Rotterdam over het water. De drie bedrijven leveren met de eerste afvaart bewijs voor een aanstaande trend in samenwerken door het bundelen van continentale goederenstromen om binnenvaartconcepten mogelijk te maken, ofwel Lean and Green Barge. Daarmee maken zij hun duurzaamheidsdoelstellingen binnen Lean and Green concreet.

 

Mars

Een korte informatieve film over hoe Mars in 2011 de overstap naar het vervoer over water heeft gemaakt in samenwerking met het Bureau Voorlichting Binnenvaart. Wat komt daar bij kijken, welke partners zijn er bij betrokken en wat levert dit op? Kijk in deze film hoe de boegbeelden in de logistiek dit aangepakt hebben.


Actueel


Nieuwe informatiefolder zij-instroom binnenvaart
Dinsdag 18 augustus 2020 - Ik wil werken in de binnenvaart. Waar begin ik? Je kunt op diverse manieren instromen in de binnenvaart. Bekijk de flyer en stippel jouw instroomroute uit!
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >