English

Zoeken

Wereld van de Binnenvaart


In 2011 is een mooie TV-serie gemaakt over de binnenvaart, genaamd ‘Wereld van de Binnenvaart’. Deze werd wekelijks uitgezonden op RTL7. De 8 afleveringen van seizoen 1 werden in totaal door 3,2 miljoen personen bekeken.

Er is een vervolg gemaakt op deze serie, waarbij de binnenvaart wederom landelijk bij een groot publiek onder de aandacht gebracht zal worden. De afleveringen zijn uitgezonden op RTL 7.

Het BVB en CBRB zijn benaderd om te participeren. Uiteindelijk is het de organisaties gelukt om samen met partijen in de markt een item in de serie te kunnen financieren.

In seizoen 2 van ‘Wereld van de Binnenvaart’ heeft het BVB een item waarin de duurzame binnenvaart als een interessante logistieke partner voor het Nederlandse bedrijfsleven in beeld is gebracht. Dit is goed gelukt door de business case van Aviko in beeld te brengen. In dit item werd duidelijk gemaakt hoe de binnenvaart werkt in de logistieke keten en wat er voor nodig is geweest. Het BVB hoopt hiermee potentiele klanten voor de binnenvaart te bereiken. Daarnaast is een nieuw laadconcept wat PTC in samenwerking met TATA Steel heeft ontwikkeld in beeld gebracht in de laatste aflevering van het seizoen.

Hieronder staan de sponsoren getoond  die een financiële bijdrage hebben geleverd en zodoende er mede voor gezorgd hebben dat de items gemaakt kon worden:

 

V.O.F. Amulet / V.O.F. Jade /
Lotus Transport BV

 

Branghetti Holding B.V.

 

 

Bolero II BV
Bolero Scheepsprojecten BV

 

 

 Bureau Voorlichting Binnenvaart

 

 

 

CBRB

 

V.O.F. Commander

 

G.C.M. Deen Shipping Holding B.V.

 

 

 

Reederei Deymann

 

 

 

Dirigo BV

 

 

Driemaas Shipping BV

 

Fluvia Holding

 

 

 

Van Gent Maritiem B.V.

 

 

 

 

Van Loon Shipping

 

 

 

Manouk Tanktransporten BV

 

 

Maelstede BV – m.t. Constellation

 

 

 

Mati Shipmanagement BV

 

Mejana BV

 

 

Oudcomb B.V.

 

 

 

 

Parabel BV

 

 

Particuliere Transport Coöperatie

 

 

Rhein-Waal-Terminal

 

 

 

V.O.F. Shalimar

 

Scheepvaartbedrijf  V.O.F. Shalimar

 

Shipping Factory BV

 

Tankmatch Inland Shipping

 

Timro B.V

 

 

 

Tolhuis Shipping BV

Universe Shipping bv

 

Verenigde Oudakker Combinatie –

m.v.s. Mondeo

 

Wijgula BV

 

 

Vof Maatschap Wolkap-Slokkers B.V.

 

 

 

Actueel


Limburg Express 2.0
Donderdag 14 januari 2021 - European Gateway Services (EGS), Barge Terminal Born en de Danser Group bundelen al enige tijd met succes hun krachten in de Limburg Express. Sinds 2 jaar onderhoudt de Limburg Express een reguliere binnenvaartverbinding tussen Born, Venlo en de ECT Delta terminal in Rotterdam. De partners willen nu graag opschalen naar Limburg Express 2.0, waarbij een extra schip zal worden ingezet, die ook andere terminals in Rotterdam aanloopt.
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >