sluiten De Port locator
De Port locator geeft een overzicht van Nederlandse binnenhavens. Vul de postcode of plaatsnaam van de verzend- of ontvangstlocatie in en u krijgt een overzicht van de dichtst bijzijnde binnenhaven. De Port locator laat ook zien waar de containerterminals zich bevinden, hoeveel afvaarten er per week op die terminal zijn en welke operators daarvoor benaderd kunnen worden.
Binnenhavens
Nederland heeft circa 300 binnenhavens voor het laden en lossen van voornamelijk bulk. In de Port locator zijn alle binnenhavens in Nederland in kaart gebracht en gemarkeerd middels het vierkante, blauwe icoontje met de meerpaal.
Containerterminals
Bij terminals worden vooral containers overgeslagen. In de Port locator staan de inland terminals aangegeven die continue afvaarten verzorgen voor containerlijndiensten vanuit de diverse terminals naar bestemmingen binnen Nederland en ook verder in Europa. Ze zijn te herkennen aan het icoontje van een container. De Port locator geeft aan waar de binnenvaartterminals zich bevinden, hoeveel afvaarten er per week op deze terminal zijn en welke operators hiervoor benaderd kunnen worden.
Zoeken
U kunt zelf op locatie zoeken naar de dichtstbijzijnde overslaglocatie. Type de plaatsnaam/postcode in van waar of waar naartoe u uw goederen wilt vervoeren en de Port locator toont u de dichtstbijzijnde binnenhaven en/of containerterminal.
Zeehavens