The Blue Road duurzaam vervoer over water

Actueel


Bijeenkomsten tijdens Maritime Industry 7 t/m 9 mei 2019
Woensdag 24 april 2019 - Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei vindt in de Evenementenhal in Gorinchem de vakbeurs Maritime Industry plaats. Voorafgaand aan en tijdens de beurs kunt u zich bij laten praten op het gebied van diverse actuele onderwerpen.
Lees verder >

Maritime Industry 7 t/m 9 mei 2019
Donderdag 4 april 2019 - Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei vindt in de Evenementenhal in Gorinchem de vakbeurs Maritime Industry plaats. Het BVB zal hier weer samen optrekken met de binnenvaartorganisaties Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart, Bureau Telematica Binnenvaart, Binnenvaart Netwerk Diensten en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart.
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >
English

Zoeken


Duwboot Veerhaven IV - "Neushoorn"

Feiten

Lengte duwboot met 4 lichters: 193 meter
Lengte duwboot met 6 lichters: 269,5 meter
Breedte: 22,8 of 34,2 meter
Diepgang: 4 meter
Laadvermogen: 11.000 ton tot 16.000 ( 440 tot 660 vrachtwagens)
Lading: kolen of ertsen


Kenmerken

  • De Veerhaven IV heet Neushoorn
  • Dagelijks vervoeren de duweenheden zo'n 60.000 tot 80.000 ton ertsen en kolen vanuit Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen naar Duisburg.
  • De duwboten varen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.
  • De geladen duwboot vaart gemiddeld 9 kilometer per uur en doet er 26 uur over om van Europoort in Duisburg te komen. De route terug, zonder lading, duurt 12 uur.


Aanvullende informatie

Deze voor 6-baksformatie geschikte duwboot is in 2013 in de vaart genomen en is de nieuwste duwboot van ThyssenKrupp Veerhaven B.V.

De Veerhaven IV is 40 meter lang en 15 meter breed en heeft 3 Wärtsilä hoofdmotoren van 1.850 pk per stuk, totaal 5.050 pk voortstuwingsvermogen.

Een maximaal beladen 6-baksformatie transporteert maximaal 16.550 ton grondstoffen (ertsen en/of kolen) vanuit de diverse ARA havens naar de hoogovens van thyssenkrupp Steel Europe in Duisburg. De afmetingen van deze formatie is 269,5 meter lang en 22,9 meter breed met een diepgang van 4 meter.

De bemanning bestaat uit 2 kapiteins, 1 stuurman, 1 machinist, 2 matrozen en een leerling(matroos). Zij zijn twee weken aan boord en zijn aansluitend twee weken thuis. Aan boord hebben zij de beschikking over 9 hutten, een fitnessruimte, een messroom, een kombuis, een stuurhut en controlekamer in de machinekamer.

ThyssenKrupp Veerhaven is een erkend leerbedrijf voor de binnenvaart. Wil je de opleiding tot matroos gaan volgen of heb je je al aangemeld bij een opleidingsinstituut, dan ben je bij ons welkom. Wij zorgen voor een goede begeleiding aan boord. Ook vinden wij het belangrijk dat je verder leert. Daarom vergoeden wij de kosten voor de opleiding voor het Groot Vaarbewijs, Rijnpatent en ADN.
Daarnaast bieden wij de mogelijkheid een technische opleiding tot machinist te volgen. Samen met een aantal externe opleiders hebben wij een maatwerkopleiding ontwikkeld.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website www.thyssenkruppveerhaven.com