The Blue Road duurzaam vervoer over water

Actueel


Congres Bouwlogistiek ' Zicht op de stad'
Maandag 3 februari 2020 - Graag wijzen wij op het Congres Bouwlogistiek Zicht op de Stad van Bouwend Nederland op 11 februari aanstaande.
Lees verder >

The Blue Road Map tijdelijk 'under construction'
Donderdag 30 januari 2020 - De werking van the Blue Road map is tijdelijk minder, omdat achter de schermen wordt gewerkt aan een update en uitbreiding. Excuses voor het ongemak.
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >
English

Zoeken


Feiten

Type: autoschip of ook wel roro-schip
Afmeting: 134,88 meter x 11,45 meter
Diepgang: 2,13 meter

Laadvermogen: 1284 ton (= 500 auto’s)
Vaargebied: Nederland, Duitsland en België

Meer informatie

De Forenso is een hypermodern binnenvaartschip dat gespecialiseerd is in het vervoer van rijdend materieel naar diverse bestemmingen. Dit wordt ook wel roro-vervoer genoemd, oftewel roll-on-roll-of. De voertuigen rijden zelf aan en van boord via de ‘ramp’. Dit is een soort brug die verbinding legt tussen kade en schip. Het schip Forenso heeft 4 dekken en neemt in één keer bijna 500 personenauto’s en/of bedrijfswagens mee. Overigens beperkt het roro-vervoer zich niet tot personenauto’s; ook legervoertuigen, trucks, landbouwmachines en vrachtauto’s vinden hun weg over het water. Deze worden op bovenste twee dekken geplaatst, omdat hier in de hoogte meer ruimte is.

De Forenso vaart continu, dat betekent 24 uur per dag en 7 dagen per week, en wordt bemand door een professionele bemanning bestaande uit twee kapiteins, een stuurman en een matroos. De bemanning werkt met de voorgeschreven rusttijden en wisselt na twee weken af met de wisselploeg. In 80% van de tijd vaart de Forenso auto’s vanuit de fabriek in Keulen naar de zeehavens van Antwerpen en Vlissingen. Daar worden ze overgeladen op grote zeeschepen. In continuedienst vaart de Forenso 1 tot 2 roundtrips per week. In Antwerpen worden vaak weer auto's geladen met als bestemming Duitse havens zoals Duisburg, Düsseldorf en Keulen. Ook komt de Forenso in Mannheim om tractoren te laden of in Neuss om busjes te laden. En zo nu en dan zijn er reisje naar Amsterdam, Rotterdam of Gent. Zo is het leven en werken aan boord nooit saai, je komt overal!

Ook interesse om te kijken of het werken aan boord van dit schip je wat lijkt? Je kunt altijd een keertje mee voor een snuffelstage. Zo kun je zelf ervaren hoe het werken en wonen aan boord is. Neem eens contact op met de Ro Ro Group voor de mogelijkheden.

Ro-ro transport

Bekijk hier alles over ro-ro-transport met autoschepen: