English

Zoeken


Donderdag 17 januari 2019
 
Gevonden op de website Motorboot.com:


Van elkaar leren op Vaardagen

U vaart met een plezierboot een marifoonblokgebied binnen, wat doet u? Wat betekenen twee gele lichten boven een bruggat? U vaart aan stuurboordzijde en een vrachtschip die het blauwe bord met wit flikkerlicht voert, komt u tegemoet. Aan welke zijde passeert u hem?
Door twijfel kan een ontspannen vaartocht snel omslaan in een gevaarlijke situatie. Een vaarbewijs of marifooncertificaat geeft basiskennis, maar in de praktijk loopt het vaak net anders. Tijdens de trainingsdag van Motorboot en Binnenvaartcruises stapt u aan boord van vrachtschip Si-Ca van stuurman Maickel, die geholpen wordt door matroos/stuurman Kevin, om het varen vanuit de stuurhut van een vrachtschip te ervaren. Een goed vaarplan, het gebruik van de marifoon, vaarregels en wetgeving, voorrang en betonning, varen door bruggen en sluizen en goed zeemanschap, het komt allemaal aan bod tijdens deze dag. Uiteraard deelt Maickel zijn ervaring met situaties waarbij het gelukkig goed afliep. Leerzaam voor beginnende én ervaren schippers!

VAARGEBIED
De Si-Ca vaart twee tot drie keer per week op en neer tussen Amsterdam en Den Haag met 430 ton Noors graniet in het ruim. De reis begint in de Amerika-haven waar u tussen de grote zeeschepen door vaart naar het centrum van Amsterdam. Via de ‘staande masten route’ vaart de Si-Ca als een van de weinige vrachtschepen door de stadsgrachten en de Kostverlorenvaart naar sluis Nieuwe Meer. Dan door de prachtige natuur van de Haarlemmermeer ringvaart langs de Westeinder Plassen het Groene Hart in. Hier vaart u tussen veel pleziervaart met kano’s en roei-, zeil- en motorjachten. Soms raakt de Si-Ca zelfs verzeild midden in een roei- of zeilwedstrijd! Dan vaart u door Aalsmeer, via de Kaag, door Leiden en passeren sluis Leidschendam, een sluis waar de terrasjes tussen de bolders staan en de passage van het vrachtschip een attractie is voor de toeschouwers. In Den Haag gaan de dekluiken open en wordt het graniet gelost, waarna het schip enkele meters hoger op het water komt te liggen, een bijzondere ervaring. U maakt de reis van Amsterdam naar Den Haag of andersom.

VAARDAGEN
De vaardag is op een maandag of dinsdag in week 10 tot en met 15 en in week 18 tot en met 21. Op elke vaardag kunnen twee tot vier gasten mee. Door stremmingen of andere situaties kan het voorkomen dat het schip niet vaart. In samenspraak met u wordt dan een alternatieve dag gezocht.

Prijs: Inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en deelnamecertificaat: € 100,- p.p. Vervoer naar en van het schip op eigen gelegenheid. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Aanmelden: Mail naar info@binnenvaartcruises.nl of bel tussen 18.00 en 21.00 uur naar 06-20466471.

 
 

Overig nieuws


Digitale kaart Europees binnenvaartnetwerk
Lees verder >


Baas over je eigen toekomst aan boord van binnenvaartschip
Lees verder >


Webinars Modal shift voor verladers
Lees verder >


79 mln voor vergroening van binnenvaartschepen
Lees verder >


Dag van de Binnenvaart tot nader order uitgesteld
Lees verder >