English

Zoeken


Donderdag 17 mei 2018


Uitnodiging Alle hens aan dek!
Samen aan de slag voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt

Graag nodigen wij u uit om op dinsdag 29 mei a.s. aanwezig te zijn bij de presentatie van de strategische arbeidsmarktagenda ‘Alle hens aan dek’. Deze presentatie zal plaats vinden in de Evenementenhal in Gorinchem, vergaderzaal 4, voorafgaand aan de beurs Maritime Industry.

In het gangboord wordt erover gesproken; het aantal vacatures in vakbladen en op sociale media lijkt alleen maar te stijgen en de vergrijzing neemt toe. De vraag naar gekwalificeerd en gemotiveerd personeel is groot en zal alleen maar toenemen als we niks doen. Daar moeten oplossingen voor komen, zowel voor de korte als voor de langere termijn! Een gezamenlijke aanpak is daarbij de enige aanpak die werkt.

Presentatie van de Strategische Arbeidsmarktagenda ‘Alle hens aan dek’
Op initiatief van Bureau Voorlichting Binnenvaart en in samenwerking met een breed scala aan stakeholders waaronder ondernemers, onderwijsinstellingen, sociale partners en de overheid, is een strategische arbeidsmarktagenda ‘Alle hens aan dek’ opgesteld. In deze agenda is de missie geformuleerd en zijn beloftes opgenomen, waar we ons als branche aan gaan houden en waarmee we met u aan de slag willen om het personeelstekort aan te pakken. Op een effectieve manier gericht op de urgentie nu, maar ook rekening houdend met de toekomst. Graag nodigen wij u uit om op dinsdag 29 mei a.s. aanwezig te zijn bij de presentatie van deze agenda. Met de betrokken stakeholders zal tevens een intentieverklaring ondertekend worden om de afspraken te bekrachtigen.

(Op)leiden of (op)lijden?
Uiteraard staat de wereld in de tussentijd niet stil en worden al goede stappen gezet met lopende acties. Voorafgaand aan de presentatie van de agenda wordt één van deze actiepunten toegelicht, namelijk de verbetering van de praktijkopleiding. Door Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) wordt een workshop gegeven ter verbetering van de begeleiding door praktijkopleiders in de BPV (Beroeps Praktijk Vorming). SBB neemt je mee in de wereld van het opleiden in de praktijk door kort stil te staan bij onderwerpen als persoonlijke begeleiding, veiligheid, proeve van bekwaamheid, beoordelen etc. Met deze informatie kan iedere leerling aan boord op de beste manier opgeleid worden en wordt voor u leiden ook geen lijden.

Programma
U bent op 29 mei vanaf 10.00 uur welkom in vergaderzaal 4 in de Evenementenhal Gorinchem. Het programma start om 10.30 uur en duurt tot 13.00 uur. We sluiten af met een netwerksnack. Aansluitend kunt u gelijk de beurs Maritime Industry 2018 bezoeken (registratie verplicht).

Aanmelden
Deelname is gratis, we verzoeken u wel van tevoren aan te melden. Aanmelden kan t/m vrijdag 25 mei. Stuur een mail met uw gegevens naar info@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariska van der Starre via mvds@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl of met Bas Struijk via basstruijk@bln.nl

 

 

Overig nieuws


Het BVB zoekt een Communicatiemedewerker
Lees verder >


Europees geld voor Nederlandse infrastructuur
Lees verder >


Digitale kaart Europees binnenvaartnetwerk
Lees verder >


Baas over je eigen toekomst aan boord van binnenvaartschip
Lees verder >


Webinars Modal shift voor verladers
Lees verder >