English

Zoeken


Dinsdag 20 augustus 2019

 

 

Schip van de toekomst, de Sendo Liner, aanwezig tijdens Wereldhavendagen in Rotterdam op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam wordt het containerbinnenvaartschip Sendo Liner opengesteld voor publiek. De Sendo Liner is het eerste binnenvaartschip dat emissieloos op batterijen kan varen.

Het schip maakt onderdeel uit van de binnenvaartpresentatie aan de Westerkade, van het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart en het Bureau Voorlichting Binnenvaart en kan op zaterdag 7 en zondag 8 september worden bezocht tussen 10.00 – 18.00 uur.

De binnenvaart maakt enorme stappen op het gebied van vergroening. De Sendo Liner is een dubbelschroefs containerschip met een geheel nieuw ontwikkeld onderwaterschip. Het schip is volledig geëlektrificeerd en wordt door één van de twee Volvo Penta generatoren (435 kWe elk) en/of het lithium-ion accupakket (560 kWh) van stroom voorzien.

Daarnaast kent het schip nog veel meer duurzame pluspunten o.a.:

  • 32% reductie benodigd vermogen/brandstofverbruik
  • 40% reductie CO2-uitstoot per vervoerde container ten opzichte van een conventioneel schip
  • 8% meer ladingcapaciteit
  • modulaire opbouw waardoor aanpassingen eenvoudig te realiseren zijn. Dit zorgt tevens voor een sterke reductie van de onderhoudskosten.

Het schip is klaar voor de toekomst en daarmee voor de energietransitie van diesel naar elektrisch of waterstof! De volledige specificaties kunt u terugvinden op www.sendo-shipping.nl

 

Overig nieuws


Limburg Express 2.0
Lees verder >


Nieuwe informatiefolder zij-instroom binnenvaart
Lees verder >


Europees geld voor Nederlandse infrastructuur
Lees verder >


Digitale kaart Europees binnenvaartnetwerk
Lees verder >


Webinars Modal shift voor verladers
Lees verder >