English

Zoeken


Woensdag 14 februari 2018


Unieke documentaire over de binnenvaart in de maak.
Binnenvaartcruises en het Haags productie bedrijf slaan de handen in een voor een nieuwe televisie documentaire/serie over de binnenvaart. In deze serie gaat het niet om de techniek maar draait het om de mens, het leven aan boord en de onverwachte en boeiende verhalen die vaak loskomen met gasten aan boord. Niet alleen voor de gast gaat er een geheel nieuwe wereld open zodra hij aan boord stapt maar deze gast brengt vaker nog een veel boeiender verhaal mee naar het schip.

Het indicatief voor de serie:
Sinds vier jaar organiseert Alex Mutsaars met Binnenvaartcruises reizen aan boord van vrachtschepen. De vrachtschepen die met ons meedoen hebben ondertussen allemaal een volgeschreven gastenboek in de stuurhut liggen. Vol met dankbare, leuke en boeiende maar soms ook emotionele verhalen. Op dat moment dacht Alex, al die verhalen zijn zo bijzonder daar moeten we gewoon iets mee doen…

De productie:
Alex Mutsaars zocht contact met Jeroen Langerak van het Haags Productiebedrijf. Het HPB is een middelgroot productiebedrijf met een groot netwerk, landelijke dekking en bijna 10 jaar ervaring en heeft al meerdere scheepvaart gerelateerde documentaires gemaakt voor TV. Het Haags Productiebedrijf zorgt voor de registratie, presentatie en de montage van de serie.

Teamwork:
Beide partijen slaan de handen in een om hiervan een prachtige serie te maken. Binnenvaartcruises vanuit zijn expertise en ondernemerschap en het Haags Productiebedrijf met haar kennis als tv-maker. Samen verzorgen zij de redactie. De serie gaat er zeker toe bijdragen om het imago van de binnenvaart eens grondig op te poetsen, en dat dat hard nodig is hoor ik regelmatig uit de voorbeelden en verhalen van de schippers. Bovendien zal het voor veel jongeren de ogen openen en interesse wekken voor een baan in de binnenvaart.

De bedoeling is om dit jaar een serie van acht afleveringen te realiseren. Op acht verschillende schepen met telkens een geheel andere achtergrond, leven en vaargebied.
De schippers en schepen zullen dan ook telkens het gezicht van een aflevering zijn. Behalve hun eigen verhaal worden de reis het vaargebied en de vracht natuurlijk uitgebreid in beeld gebracht en niet te vergeten, voor iedere aflevering stapt er nog een onverwachte gast aan boord.

Let maar eens op, volgend jaar zijn de schippers uit onze serie minstens net zo populair als de boeren uit “boer zoekt vrouw”! :-)

Alex Mutsaars en Jeroen Langerak leggen ondertussen contact met verschillende branche organisaties uit de binnenvaart en de Rotterdamse haven, Bovendien heeft het programma idee de volle interesse van verschillende regionale en landelijke tv zenders en staat er een presentatrice (we verklappen nog geen naam!) te popelen om de serie te gaan presenteren. De nieuwe “Yvonne Jaspers” van de binnenvaart komt eraan.

Ambassadeurs van de binnenvaart:
Verschillende schippers die al langer gasten van binnenvaartcruises meenemen zijn razend enthousiast om aan de serie mee te werken, de serie zal dan ook aan boord bij deze ambassadeurs opgenomen worden. De opname van de “pilot aflevering” staat dit voorjaar gepland aan boord van het Kvb Sjouwer van Folkert Jan Semplonius. Daarna zal Rein Schut ons met het containerschip Martinique vanuit Hengelo meenemen voor een unieke reis naar en door de Rotterdamse haven. Met een volgend schip varen we mee de Rijn, Main en Donau op naar Duitsland en verder.

Ook de spitsenvaart word niet vergeten. Deze kleine vrachtschepen zijn cultureel erfgoed en gebouwd op het formaat van de kleinste Frans sluizen. Het boeiende verhaal van deze schippers en hun gezinnen die dag en nacht met vracht in het ruim onderweg zijn door een bijzondere vaargebied, België en Frankrijk.

Oproep aan bedrijven uit de binnenvaart branche.
Binnenvaartcruises en het Haags Productiebedrijf zijn nog op zoek naar enkele bedrijven die mee durven in dit avontuur en willen participeren in de serie en hun naam aan het programma verbinden. De serie zal de binnenvaart ongetwijfeld een enorme positieve boost gaan geven. Onze uiteindelijke ambitie is om het programma / serie op TV en internet te krijgen.

Voor vragen en of informatie kunt u contact opnemen met:
Binnenvaartcruises / Alex Mutsaars Tel: 013-5427686 / 06-2046 6471
Het Haags Productiebedrijf / Jeroen Langerak Tel: 06-2428 8521

Overig nieuws


Bijeenkomsten tijdens Maritime Industry 7 t/m 9 mei 2019
Lees verder >


Maritime Industry 7 t/m 9 mei 2019
Lees verder >


Dag van de Binnenvaart 16 maart!
Lees verder >


Vaardagen aan boord van een binnenvaartschip
Lees verder >


Tentoonstelling STUURVROUW in Fries Scheepvaart Museum
Lees verder >