English

Zoeken


Woensdag 22 februari 2017


Altijd actuele cijfers over binnenvaart beschikbaar

Actueel cijfermateriaal is noodzakelijk voor onderzoek, voor discussie, voor inzicht en voor planning. Over vervoer en meer speciaal over de binnenvaart is veel cijfermateriaal beschikbaar, maar waar vind je het? Voortaan luidt het antwoord: op www.binnenvaartcijfers.nl. Op die website presenteren het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) en de Binnenvaartkrant een groot aantal up-to-date statistieken over de sector. De website werd vandaag gelanceerd in het World Port Center in Rotterdam bij het Binnenvaartdebat tussen Tweede Kamerleden.

Volksvertegenwoordigers zullen de eerste zijn, die beamen dat actuele cijfers essentieel zijn voor de bepaling van hun standpunt. Maar ook onderzoekers, journalisten, studenten, beleidsbepalers, consultants en uiteraard de opdrachtgevers van de binnenvaart zullen de bundeling van actuele gegevens op www.binnenvaartcijfers.nl toejuichen.

De website is het resultaat van een samenwerking tussen het BVB en de Binnenvaartkrant, met ondersteuning van de Stichting Watertransport.

Op de website zijn eenvoudig de belangrijkste cijfers te vinden over goederentransport in Europa en meer specifiek in Nederland. Alle grafieken en tabellen op de website worden permanent up-to-date gehouden door een automatische koppeling met verschillende bronnen. Naast openbare bronnen als CBS en Eurostat heeft ook de IVR gegevens (van het Rijnschepenregister) ter beschikking gesteld.

De nieuwe website is onderdeel van de brede Blue Road campagne waar de binnenvaart zich als duurzaam alternatief voor het vervoer van goederen presenteert. Als basis voor de keuze voor welke gegevens gepresenteerd worden op www.binnenvaartcijfers.nl diende de regelmatig verschijnende uitgave ‘Waardevol Transport’ van het BVB. Een digitale internet-uitgave is een logische volgende stap voor deze publicatie. Het BVB en De Binnenvaartkrant hebben gekozen voor een ‘groeimodel’, waarbij de komende jaren steeds nieuwe statistieken worden toegevoegd. Tevens zijn via de website de meest actuele rapporten over de Europese binnenvaart te downloaden.

Met de productie van deze website hopen het BVB en De Binnenvaartkrant bij te kunnen dragen aan meer transparantie in en kennis over de binnenvaart.

 

BVB-voorzitter Annette Augustijn en Binnnevaartkrant-uitgever Michel Gonlag presenteerden de nieuwe website.

Foto: Binnenvaartkrant

Overig nieuws


Start gemaakt met Strategische Arbeidsmarktagenda voor de binnenvaart
Lees verder >


Oproep aan bedrijven in binnenvaart: help mee unieke documentaire tot stand te brengen
Lees verder >


Royerssluis vanaf 15 februari 2 maanden buiten dienst
Lees verder >


Bijeenkomst: Vergroening binnenvaart vooral financiele uitdaging
Lees verder >


Media-aandacht binnenvaart
Lees verder >