English

Zoeken


Maandag 9 oktober 2017

Over de rivier die ons vormt, verrijkt en bedriegt
 


Wat weten we nog van onze nationale rivier? Martin Hendriksma trok van de Rijnbron bij de Zwitserse Gotthardpas naar de monding in de Noordzee. Onderweg verzamelde hij

een schat aan verhalen. Over verdronken dorpen waarvan de kerkklokken, diep in het rivierwater, nog steeds luiden. Over monniken die opklommen tot wijnmagnaat. Over hoe de industrie de natuur de nek om draaide, terwijl de verantwoordelijke bestuurders wegkeken. Schippers, schilders en soldaten brengen het Rijnwater tot leven; de stroom die de geschiedenis van landen, steden en mensen sinds de Romeinen bepaalt.

Op vrijdag 6 oktober vond de boekpresentatie plaats van het boek De Rijn van schrijver Martin Hendriksma. Hij heeft hiervoor een reis gemaakt van de bron van de Rijn tot aan de monding in de Noordzee. Onderweg heeft hij verhalen verzameld van onder andere omwonenden, schilders, soldaten en ook van een binnenvaartondernemer. Het BVB is begin dit jaar benaderd met de vraag of wij een ondernemersfamilie kennen die al generaties in de vaart zitten, bekend op de Rijn, en die de schrijver mocht interviewen. We hebben Wim Sakko van het ms Ina bereid gevonden hierin aan met werken en dit verhaal is verwerkt in het boek. Maar liefst 20 pagina’s worden gewijd aan het leven en werken aan boord en hoe belangrijk de rivier is voor de binnenvaart.

Het boek ligt sinds deze week voor 24,99 in de winkel. Maar het boek is ook via de uitgeverij De Geus beschikbaar

Overig nieuws


Career Event tijdens de vakbeurs Maritime Industry in Gorinchem
Lees verder >


Conferentie Ports and the City
Lees verder >


Binnenvaart goed vertegenwoordigd op MOCE
Lees verder >


Uitnodiging Zeeuw binnenvaartontbijt
Lees verder >


Start gemaakt met Strategische Arbeidsmarktagenda voor de binnenvaart
Lees verder >