English

Zoeken


Woensdag 2 mei 2018


9 juni: Meppel aan Zee 

Meppel aan Zee is onderdeel van het driedaagse evenement "het Grachtenfestival", dat wordt gehouden op vrijdag, zaterdag en zondag. Meppel aan Zee zal in 2018 op zaterdag 9 juni plaatsvinden en promoot die dag de Meppeler Haven.
Dit jaar wordt ook het onderwijs betrokken worden bij Meppel aan Zee; zo zal onder andere het Drenthe College met stagiaires ondersteuning bieden bij het organiseren en de marketing/communicatie. STC Hanze Maritiem is op 9 juni aanwezig op de locatie TB Shiprepair.

Het doel van de Stichting Meppel aan Zee is ‘het promoten van de beroepsmatige maritieme en nautisch gerelateerde industrie in Meppel en het creëren van bekendheid van Meppel als investeringslocatie en als werkgever.’ Meppel aan Zee doet dit door jaarlijks een open bedrijvendag te organiseren van de maritieme industrie, als onderdeel van activiteiten van de stichting ‘Meppel vol Vaart’. Hierbij worden ook scholieren in het primair en voortgezet onderwijs betrokken in het kader van beroepsoriëntatie.

De focus bij Meppel aan Zee ligt op de bedrijven langs het water van Meppel. Bouw- en reparatiebedrijven voor beroeps- en recreatievaart, bedrijven die vanwege aan/afvoer afhankelijk zijn van het water, erdoor groot geworden zijn of een verbondenheid hebben met het water

Het BVB heeft divers folder- en brochuremateriaal beschikbaar gesteld om de binnenvaart als belangrijke modaliteit voor de aan- en afvoer van goederen, ook in die regio, onder de aandacht te brengen. Meer informatie over locatie, porgramma en andere informatie op: www.meppelaanzee.nl

Overig nieuws


BVB brengt nieuwe factsheets uit
Lees verder >


Uitnodiging voor NOVIMAR-conferentie op 21 november in Brussel
Lees verder >


Kijktip: Denkend aan Holland: BINNENVAART
Lees verder >


Stimuleringsregeling Schone binnenvaart en duurzame logistiek in Rotterdam open tot en met 10 januari 2020
Lees verder >


Schip van de toekomst, de Sendo Liner, aanwezig tijdens Wereldhavendagen
Lees verder >