English

Zoeken


14 januari 2021

Hoge betrouwbaarheid van de Limburg Express vraagt om uitbreiding!

European Gateway Services (EGS), Barge Terminal Born en de Danser Group bundelen al enige tijd met succes hun krachten in de Limburg Express. Sinds 2 jaar onderhoudt de Limburg Express een reguliere binnenvaartverbinding tussen Born, Venlo en de ECT Delta terminal in Rotterdam. De partners willen nu graag opschalen naar Limburg Express 2.0, waarbij een extra schip zal worden ingezet, die ook andere terminals in Rotterdam aanloopt.

De Limburg Express is uniek vanwege de samenwerking tussen twee inlandterminals in Limburg, die voorheen ECT met eigen schepen bedienden. De samenwerking leidt tot verschillende efficiencyverbeteringen. In Rotterdam kan er, dankzij de bundeling, gebruik worden gemaakt van fixed windows bij de ECT Delta terminal. Hierdoor wordt het schip volgens een vaste planning, en dus betrouwbaar, afgehandeld.

Door het inzetten van een koppelverband (schip met duwbak) worden er per afvaart grotere volumes naar Limburg vervoerd, én is de afhandeling bij de inland terminal een stuk efficiënter.  Zo wordt de duwbak afgemeerd in Venlo om te lossen en te laden en vaart het schip ondertussen door naar Born.  Tevens is er een efficiënt hergebruik van containers. Lege containers worden met de Limburg Express tussen de terminals geherpositioneerd. Zo kan het zijn dat de lege importcontainers van Venlo naar Born worden vervoerd om daar weer te laden met exportlading.

Veel bedrijven, die gebruik maken van de Limburg Express vinden het een groot succes. Zo zegt Helen van den Heuvel, namens Hapag-Lloyd: “de laatste jaren is de relatie tussen beide inland terminals echt ontwikkeld als een partnerschap. Wij kunnen onze klanten een betrouwbare service bieden en zien dat onze volumes de laatste jaren dan ook zijn toegenomen.”

Voor Michael Kors in Venlo, draagt het bij aan de doelstellingen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Als wereldwijd merk willen wij onze impact op de omgeving reduceren. Door het transport, als onderdeel van de supply chain, slimmer te organiseren kunnen wij bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.  De Limburg Express biedt hiervoor de juiste oplossing. Door de hoge betrouwbaarheid en frequentie kunnen wij de service bieden aan onze afnemers die zij verwachten. Én door gebruik te maken van de binnenvaart kunnen wij onze carbon footprint reduceren. We kijken uit naar een uitbreiding van de verbindingen!”

Ook Sabic in Sittard-Geleen is erg enthousiast over de samenwerking. Frans van de Water zegt: “Door gebruik te maken van de Limburg Express zijn wij gegarandeerd van een vaste afhandeling in Rotterdam, waardoor wij zeker zijn dat onze containers tijdig beschikbaar zijn voor de afvaart van de zeerederij, en dus ook op tijd bij onze klanten zijn.  De Limburg Express is voor ons in die zin dé oplossing voor een probleem waar wij als grote internationale verlader erg veel hinder van ondervinden, namelijk onzekerheid met betrekking tot het moment van afhandeling van de containerbinnenvaart in de zeehaven. De ontwikkeling van Limburg Express 2.0 juichen wij van harte toe, zodat wij ook andere containerstromen betrouwbaar kunnen laten afhandelen in de Rotterdamse haven.”

Limburg Express 2.0 wordt door veel bedrijven toegejuicht, het zou heel mooi zijn als dit gerealiseerd kan worden. Met Limburg Express 2.0 zien de partners kansen om nog meer containers via de binnenvaart te gaan vervoeren!

-------------------------------------------------------------

Limburg Express 2.0
Donderdag 14 januari 2021 - European Gateway Services (EGS), Barge Terminal Born en de Danser Group bundelen al enige tijd met succes hun krachten in de Limburg Express. Sinds 2 jaar onderhoudt de Limburg Express een reguliere binnenvaartverbinding tussen Born, Venlo en de ECT Delta terminal in Rotterdam. De partners willen nu graag opschalen naar Limburg Express 2.0, waarbij een extra schip zal worden ingezet, die ook andere terminals in Rotterdam aanloopt.
Lees verder >

Nieuwe informatiefolder zij-instroom binnenvaart
Dinsdag 18 augustus 2020 - Ik wil werken in de binnenvaart. Waar begin ik? Je kunt op diverse manieren instromen in de binnenvaart. Bekijk de flyer en stippel jouw instroomroute uit!
Lees verder >

Europees geld voor Nederlandse infrastructuur
Donderdag 16 juli 2020 - Nederland sleepte 11,4 miljoen euro subsidie in de wacht om 50 overnachtingsplaatsen voor de binnenvaart aan te leggen.
Lees verder >

Digitale kaart Europees binnenvaartnetwerk
Donderdag 18 juni 2020 - Deze kaart maakt bulklocaties in Nederland, vaarwegen en containerverbindingen in Nederland, Belgie en Duitsland en Frankrijk inzichtelijk.
Lees verder >

Webinars Modal shift voor verladers
Woensdag 13 mei 2020 - Op 29 april en op 6 mei werden twee webinars gehouden om verladers mee te nemen in de modal shift mogelijkheden van onder andere binnenvaart. Hier de links om de webinars te bekijken.
Lees verder >

79 mln voor vergroening van binnenvaartschepen
Woensdag 29 april 2020 - Op 24 april heeft de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit een aantal maatregelen aangekondigd om de uitstoot van stikstof terug te dringen. Een van deze maatregelen betreft het beschikbaar stellen van 79 mln euro voor vergroening van binnenvaartschepen.
Lees verder >

Dag van de Binnenvaart tot nader order uitgesteld
Maandag 23 maart 2020 - In verband met het Coronavirus gaat de Dag van de Binnenvaart op 6 juni niet door.
Lees verder >

Corona-update
Dinsdag 17 maart 2020 - Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rondom het Corona-virus (COVID-19), volgt ook het BVB de richtlijnen van het RIVM en de overheid.
Lees verder >

BVB aanwezig bij cocreatiesessie Modal Shift
Woensdag 11 maart 2020 - Rijksoverheid en bedrijfsleven werken in snelkookpan aan effici?nter en schoner goederenvervoer.
Lees verder >

The Blue Road Map tijdelijk 'under construction'
Donderdag 30 januari 2020 - De werking van the Blue Road map is tijdelijk minder, omdat achter de schermen wordt gewerkt aan een update en uitbreiding. Excuses voor het ongemak.
Lees verder >

BVB brengt nieuwe factsheets uit
Dinsdag 14 januari 2020 - Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) brengt vier nieuwe factsheets uit met elk een eigen thema: vervoer, vergroening, vloot en vaarwegen.
Lees verder >

Kijktip: Denkend aan Holland: BINNENVAART
Maandag 21 oktober 2019 - Vanaf maandag 21 oktober 2019 is de nieuwe serie Denkend aan Holland: BINNENVAART te zien op MAX Vandaag en NPO Start. In de 9-delige online serie vaart Elles de Bruin mee op drie binnenvaartschepen in Nederland, Belgie en Duitsland.
Lees verder >

Schip van de toekomst, de Sendo Liner, aanwezig tijdens Wereldhavendagen
Dinsdag 20 augustus 2019 - Schip van de toekomst, de Sendo Liner, aanwezig tijdens Wereldhavendagen in Rotterdam op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019
Lees verder >

Maritime Industry 7 t/m 9 mei 2019
Donderdag 4 april 2019 - Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei vindt in de Evenementenhal in Gorinchem de vakbeurs Maritime Industry plaats. Het BVB zal hier weer samen optrekken met de binnenvaartorganisaties Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart, Bureau Telematica Binnenvaart, Binnenvaart Netwerk Diensten en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart.
Lees verder >

Elektronisch melden tankvaart
Woensdag 20 juni 2018 - Met ingang van 1 december 2018 wordt op de Rijn een elektronische meldplicht ingevoerd voor alle schepen die vaste tanks aan boord hebben. Zorg dus dat u voor die tijd een account heeft!
Lees verder >

BVB presenteert: Alle hens aan dek voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt
Donderdag 31 mei 2018 - Deze week presenteerde het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) op de beurs Maritime Industry de strategische arbeidsmarktagenda Alle hens aan dek - Samen aan de slag voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt.
Lees verder >

Start gemaakt met Strategische Arbeidsmarktagenda voor de binnenvaart
Donderdag 22 februari 2018 - Een toekomstbestendige arbeidsmarkt voor de binnenvaart met voldoende instroom, behoud en doorstroom van personeel in onze sector, nu en in de toekomst. Hoe bereiken we dit? Wie kan wat doen? Waar halen we funding vandaan? Dit en meer kwam aan de orde tijdens de door het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) georganiseerde kick-off Naar een strategische arbeidsmarktagenda voor de binnenvaart, gisteren in het Van der Valk Hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Lees verder >

Emissieloze schepen krijgen 20% korting
Dinsdag 9 januari 2018 - Emissieloze schepen krijgen 20% korting in de Amsterdamse en Zaanse haven
Lees verder >

BVB: "Asfalt als antwoord op files is niet meer van deze tijd."
Maandag 18 december 2017 - De economische schade door files voor de logistieke keten is dit jaar weer met 100 miljoen gestegen. En wederom wordt er gepleit voor meer asfalt. Maar asfalt is niet de oplossing voor de alarmerende stijging van de files.
Lees verder >

Binnenvaart moet toe naar arbeidsmarktagenda
Dinsdag 17 oktober 2017 - Het personeelstekort in de binnenvaart neemt langzaam ernstige vormen aan. Een strategische arbeidsmarktagenda 2017 tot 2030 is volgens het Bureau Voorlichting Binnenvaart nodig om de problemen op de arbeidsmarkt structureel het hoofd te bieden.
Lees verder >