English

Zoeken


Maandag 21 oktober 2019

Denkend aan Holland: BINNENVAART

Vanaf maandag 21 oktober 2019 is de nieuwe serie ‘Denkend aan Holland: BINNENVAART’ te zien op MAX Vandaag en NPO Start. In de 9-delige online serie vaart Elles de Bruin mee op drie binnenvaartschepen in Nederland, België en Duitsland.

Met de Si-Ca vaart ze van Den Haag naar Amsterdam. Met de Sjouwer van Germersheim naar Antwerpen en met de Martinique van Rotterdam naar Hengelo. BINNENVAART geeft een beeld van de binnenvaart als beroep, de prachtige natuur en de gasten en bewoners aan boord. De 9-delige reeks wordt op zowel MAX Vandaag als NPO Start uitgezonden.

 In aflevering 1 gaat ze aan boord bij de Si-Ca en ontmoet ze schipper Maickel von Dobschütz en Marion en haar man die te gast zijn deze reis. Het schip vaart van de Binckhorst naar Amsterdam om zand te laden. Onderweg interviewt Elles de Bruin de schipper en Marion die vertelt hoe ze opgroeide op een schip.

Deze gasten zijn via Binnenvaartcruises bij de Si-Ca terecht gekomen. Bij Binnenvaartcruises zijn schepen aangesloten die een vertrek aan boord als B&B verhuren en zo mensen van de wal laten meevaren en ervaren hoe het is aan boord. De serie is dan ook tot stand gekomen door Binnenvaartcruises die door de positieve en persoonlijke verhalen van gasten aan boord op het idee kwamen hier een serie van te maken. Een aantal van die verhalen is verzameld en in beeld gebracht. En nu dus ook te bekijken online.

Bekijk hier de afleveringen

Overig nieuws


Limburg Express 2.0
Lees verder >


Nieuwe informatiefolder zij-instroom binnenvaart
Lees verder >


Europees geld voor Nederlandse infrastructuur
Lees verder >


Digitale kaart Europees binnenvaartnetwerk
Lees verder >


Webinars Modal shift voor verladers
Lees verder >