English

Zoeken


Woensdag 29 juli 2020


Het Bureau Voorlichting Binnenvaart zoekt een Communicatiemedewerker, 32-40 uur

Al meer dan 30 jaar staat de stichting Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) aan het roer van de promotie van een bedrijfstak die zowel op economisch als maatschappelijk terrein steeds belangrijker wordt. Het beste alternatief voor filevrij vervoer waarbij ook nog eens wordt bespaard op de uitstoot van CO2. De kansen die vervoer over water te bieden heeft, worden door steeds meer partijen gezien. Het BVB brengt als onafhankelijk voorlichtings-/promotiebureau namens de bedrijfstak die kansen onder de aandacht bij partijen die dat nog niet zo op het netvlies hebben. Ons speelveld: verladers, jongeren, overheden en andere stakeholders. Kun jij ook zo enthousiast worden over onze sector? Kom dan ons betrokken team van doeners versterken.  

Wat ga je doen?

Je bent binnen een klein team verantwoordelijk voor het brede pakket aan communicatiewerkzaamheden. Je onderneemt vanuit je creativiteit en expertise dat wat nodig is om het imago van de binnenvaart te versterken en hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van communicatie. Je bent iemand die het on- en offline medialandschap kent, zelf uitingen en middelen kan creëren, foutloos Nederlands schrijft en spreekt en de Engelse taal goed beheerst. Je bent sterk in plannen, kan zelfstandig werken en bent initiatiefrijk. Je weet de binnenvaart met een krachtige boodschap en het juiste beeld op de kaart te zetten bij de verschillende doelgroepen via de diverse (social) media-kanalen. Maar weet ook onze eigen successen op een goede manier over te brengen bij stakeholders. Daarnaast vind je het leuk jongeren enthousiast te maken voor werk in de binnenvaart op bijvoorbeeld open dagen, beurzen of havendagen.

Wij werken nauw samen met twee andere organisaties die de belangen van de binnenvaart behartigen en zich inzetten voor de sector op het gebied van digitalisering, vergroening en innovatie. Ook voor die organisaties zal je expertise ingezet worden.

Kortom; een zeer veelzijdige en afwisselende functie met ruimte en kansen jezelf te ontwikkelen.

Wie ben jij?

Wij werken bij het BVB vanuit de gedachte dat je elkaar binnen een team aanvult. We komen daarom graag met je in contact als je je herkent in het volgende profiel:

 • HBO/WO- werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in bijvoorbeeld journalistiek of media en communicatie;
 • 2-5 jaar werkervaring bij een (creatief) bureau, redactie of op een communicatieafdeling;
 • Je bent een allrounder met kennis van zaken op alle gebieden van het communicatievlak;
 • Je bent sociaal, zelfstandig, enthousiast, flexibel en initiatiefrijk;
 • Je bent creatief, ziet kansen en houdt van een praktische aanpak;
 • Je hebt aantoonbare kennis van/ervaring met Adobe bewerkingsprogramma’s (Indesign, Photoshop en Illustrator). Ook CMS, Mailchimp en de diverse social media zijn voor jou bekend terrein;
 • Affiniteit met de maritieme sector en/of praktische kennis over de binnenvaart is een pré en het lukt je om ontwikkelingen in de binnenvaart te vertalen naar een positieve boodschap voor de doelgroep;
 • Je kunt overtuigend communiceren, zowel in woord als geschrift en zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Videovlogs maken (of daarbij redactioneel ondersteunen) is iets waar je enthousiast van wordt!


Wat bieden wij?

 • Een afwisselende, zelfstandige functie binnen een enthousiast team;
 • Veel vrijheid om je eigen werk vorm te geven;
 • Een prettige, informele werkomgeving;
 • Contract voor bepaalde tijd met een optie op een vast contract bij goed functioneren;
 • Passend salaris, afhankelijk van werkervaring en opleiding;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


Ben jij die positieve, flexibele en proactieve collega die we zoeken? Stuur ons dan je CV met een overtuigende sollicitatiebrief of laat ons op een andere manier weten waarom jij dé kandidaat bent die wij zoeken. Je sollicitatie kun je uiterlijk tot 21 augustus insturen naar info@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl

Kijk voor meer informatie op onze website www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl of neem telefonisch contact op met 010-4129151.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Overig nieuws


Het BVB zoekt een Communicatiemedewerker
Lees verder >


Europees geld voor Nederlandse infrastructuur
Lees verder >


Digitale kaart Europees binnenvaartnetwerk
Lees verder >


Baas over je eigen toekomst aan boord van binnenvaartschip
Lees verder >


Webinars Modal shift voor verladers
Lees verder >