English

Zoeken


Vrijdag 20 juli 2018


Filmploeg aan boord ms Anda

In het najaar van 2017 werd het BVB benaderd door iemand van de Hogeschool Van Hall Larenstein. Samen met Rijkswaterstaat Oos-Nedeerland en Hogeschool Arnhem Nijmegen zijn ze bezig met een groot project ‘VPA Rijntakken’. VPA Rijntakken brengt de sociale omgeving en het ecosysteem van het Rijngebied letterlijk in beeld middels film om uiteindelijk gebruikt te worden in onderwijs en onderzoek naar duurzaam rivierbeheer. Door een diversiteit aan ‘ontmoetingen’ te filmen, met boeren, schippers, water- en natuurbeheerders, lokale ondernemers, recreanten, beleidsmakers en bestuurders, wordt inzicht in duurzame ontwikkeling van het gebied gegeven.

In het kader van deze ontmoetingen werd het BVB benaderd of we een ondernemer wisten die hier voor open zou staan, geregeld op de Rijn vaart en die een kijk heeft op duurzame ontwikkeling. Het BVB heeft de familie Verdonk van het ms Anda bereid gevonden hieraan mee te werken. 11 juli was de filmdag. De filmploeg is in Neuss aan boord gegaan om een dagje mee te varen de Rijn af en zo heel veel mooie beelden te kunnen schieten.  

De films die in dit project worden gemaakt komen niet op internet beschikbaar, oftewel ze zijn niet openbaar toegankelijk. Ze worden gebruikt in het hoger onderwijs en het publieke domein onder het toeziend oog van een getrainde workshopleider met als doel het leren over, beleid maken voor en onderzoek naar duurzaam rivierbeheer van de Rijntakken. Speciaal voor ons hebben ze een samenvatting van de beelden gemaakt die we mogen gebruiken. Het geeft met name een impressie van het filmen aan boord en wat ze die dag in beeld hebben gebracht. De film kunt u hieronder zien.

Dank aan de familie Verdonk voor hun medewerking aan dit item en voor hun gastvrijheid een hele cameraploeg een dagje mee te nemen.

 

 

Overig nieuws


Stimuleringsregeling Schone binnenvaart en duurzame logistiek in Rotterdam open tot en met 10 januari 2020
Lees verder >


Schip van de toekomst, de Sendo Liner, aanwezig tijdens Wereldhavendagen
Lees verder >


Uitnodiging Nationaal Binnenvaart Congres
Lees verder >


Innovaties Duurzame Binnenvaart-regeling opengesteld
Lees verder >


Bijeenkomsten tijdens Maritime Industry 7 t/m 9 mei 2019
Lees verder >