English

Zoeken


Woensdag 20 juni 2018


Elektronische meldplicht tankvaart

Met ingang van 1 december 2018 wordt op de Rijn een elektronische meldplicht ingevoerd voor alle schepen die vaste tanks aan boord hebben. De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) heeft op 31 mei 2017 besloten dat alle schepen en samenstellen waarvan ten minste één schip is bestemd voor het vervoer van goederen in vaste tanks, met ingang van 1 december 2018 onder de elektronische meldplicht vallen.

De betrokken schepen moeten vóór de datum van inwerkingtreding een EDI-account aanmaken bij de Nederlandse autoriteit Rijkswaterstaat (RWS). Dit account is nodig om vanaf een applicatie (zoals BICS) elektronische rapporten te kunnen sturen naar de ERINOT-server. Het account is gratis en kan worden aangevraagd op de website www.bics.nl.

Aangezien per maand maximaal 200 nieuwe aanvragen door RWS in behandeling kunnen worden genomen, worden de tankschepen die deze formaliteit nog niet hebben vervuld door de CCR uitgenodigd om zo spoedig mogelijk hiertoe over te gaan, bij voorkeur ruim vóór de deadline van 1 december 2018. Alleen op deze wijze kan worden gewaarborgd dat elke aanvraag binnen de gestelde tijd en zonder last-minute bottlenecks kan worden verwerkt.

BicSmail
BTB stimuleert elektronisch melden in de binnenvaart met de uitgave van het gratis magazine BicSmail. De achtste uitgave (Juni 2018) is inmiddels over de Duitse- en Nederlandse vloot verspreid. Deze actiekrant brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de elektronische meldplicht (per 1 december 2018) voor de binnenvaart tankvaart op de Rijn.

Lees er hier de nieuwste BICSmail

Overig nieuws


Limburg Express 2.0
Lees verder >


Nieuwe informatiefolder zij-instroom binnenvaart
Lees verder >


Europees geld voor Nederlandse infrastructuur
Lees verder >


Digitale kaart Europees binnenvaartnetwerk
Lees verder >


Webinars Modal shift voor verladers
Lees verder >