English

Zoeken


Maandag 27 maart 2017


EICB opent loket voor vragen over NRMM Stage V
 
De Non Road Mobile Machinery (NRMM) Stage V richtlijn komt eraan. Deze richtlijn legt vanaf 2019 strengere emissieregels op. Dat heeft op termijn grote gevolgen voor binnenvaartondernemers.
 
Khalid Tachi, directeur van het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB), merkt dat de aankomende NRMM-verplichting sterk leeft binnen de sector. Regelmatig ontvangt hij vragen van schippers die willen weten hoe streng de normen bijvoorbeeld zijn en of iedereen er aan moet voldoen. “Ondernemers vragen ons tevens of het mogelijk is al varend aan te tonen dat hun schip aan de emissie-eisen voldoet. Of hoe de norm precies onderscheid maakt tussen kleine en grote vermogens. Wie is uiteindelijk verantwoordelijk voor de emissieprestatie van de motoren? En wat gebeurt er als de schipper zelf zijn systeem samenstelt?”
 
Themamiddag 20 juni
Op dinsdagmiddag 20 juni organiseert het EICB een themamiddag rondom NRMM Stage V in Rotterdam. In aanloop hiernaartoe verzamelen Tachi en zijn collega’s zoveel mogelijk vragen over dit dossier. “We willen op 20 juni een vertaling maken van de norm en de bijbehorende eisen naar de consequenties voor individuele schippers,” aldus Tachi. Het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) heeft hiervoor speciaal een online loket ingericht: www.eicb.nl/nrmm. Hier kunnen binnenvaartondernemers, maar bijvoorbeeld ook toeleveranciers van de sector, melding maken van kwesties rondom NRMM Stage V waarover ze die middag meer informatie wensen.

Khalid Tachi, directeur EICB
Khalid Tachi, directeur EICB

 

Overig nieuws


Start gemaakt met Strategische Arbeidsmarktagenda voor de binnenvaart
Lees verder >


Oproep aan bedrijven in binnenvaart: help mee unieke documentaire tot stand te brengen
Lees verder >


Royerssluis vanaf 15 februari 2 maanden buiten dienst
Lees verder >


Bijeenkomst: Vergroening binnenvaart vooral financiele uitdaging
Lees verder >


Media-aandacht binnenvaart
Lees verder >