English

Zoeken


Donderdag 14 februari 2019

 
Dag van de Binnenvaart
Op zaterdag 16 maart vindt voor het eerst de Dag van Binnenvaart plaats. Op diverse locaties in Nederland worden deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur leuke en interessante activiteiten georganiseerd op/rondom/met een binnenvaart(schip). Het doel is om een stukje beleving en ervaring mee te geven hoe het is in de binnenvaart. De scholen werken hieraan mee en verzorgen activiteiten, maar bijvoorbeeld ook het Werkgeversservicepunt Amsterdam, de haven van Amsterdam, verkeersleidingen, scheepswerven, terminals, enz. Alles en iedereen die iets leuks kan verzinnen roepen we op mee te doen.

Op www.dagvandebinnenvaart.nl worden de activiteiten gebundeld en is er voor bezoekers te zien wat er bij hen in de regio te doen is. Iedereen, jong en oud, leerlingen en ouders, zij-instromers en andere geïnteresseerden zijn welkom die dag op de diverse locaties. Het moet echt een belevingsdag worden, uiteraard om de (zij)instroom te vergroten, maar ook een stukje algemene promotie, verbetering van het imago en bekendheid voor de sector. Dus niet enkel een extra open dag voor de opleidingen, maar meer een 'Kom in de kas' maar dan voor de binnenvaart.  Ze kunnen een schip bezoeken, een stukje meevaren als dat mogelijk is, een machinekamer/stuurhut/woning bezoeken, een kijkje nemen op een scheepswerf om te zien hoe een schip wordt gebouwd, een bezoek brengen aan de verkeersleiding of in gesprek met de bemanning. En natuurlijk als ze meer willen weten over een opleiding zijn de scholen daar om ze hier meer over te vertellen. 

Oproep aan de varende ondernemers
Hoe werkt dat nou aan boord? Heb je wel elektriciteit? Heb je internet en televisie? Kun je wel rechtop staan in de woning? Kun je wel douchen aan boord? U zult versteld staan van wat mensen soms nog denken over het leven aan boord. Het liefst laten we iedereen die dag aan boord stappen om de sfeer en realiteit van het varen te laten beleven. Want hoe kun je binnenvaart nu beter overbrengen dan het daadwerkelijk laten meevaren? Nu is dat erg lastig in de binnenvaart, dat begrijpen we, maar we willen toch kijken wat we kunnen doen. Al is het voor een paar mensen. Maar daar hebben we u voor nodig. Van daar deze oproep.

Heeft u zicht op uw planning en bent u bereid op 16 maart uw steentje bij te dragen aan binnenvaartpromotie? Stuur dan een mailtje aan info@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl Wellicht wilt u dan die dag ergens stil liggen en uw schip open stellen voor bezoekers. Of bent u bereid al varende een klein groepje geïnteresseerden een stukje mee te nemen. We kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn diverse locaties waar we mogelijkheden hebben aan te leggen. Zo zijn we nog op zoek naar een schip wat bij het EIC in Rozenburg zou kunnen liggen of in Vlissingen. Tevens staat het Maritiem Museum in de Leuvehaven in Rotterdam hun kade beschikbaar. Maar we kunnen ook kleine groepjes naar u toe brengen, mocht u door een sluis komen waar ze op kunnen stappen of als u even kunt stoppen bij een autosteiger bijvoorbeeld. Maar ook als u andere ideeën voor een activiteit heeft mag u dit natuurlijk doorgeven. Alles is welkom om dat stukje binnenvaartbeleving die dag te kunnen geven aan de buitenwereld. We hopen op uw medewerking!

Social media en communicatie
Binnenkort zullen we via diverse kanalen aandacht voor de Dag van de Binnenvaart gaan vragen. Zowel via de reguliere als de social media. We hopen dat u massaal deze berichten wilt delen, zodat we het vuurtje kunnen verspreiden samen. Hoe meer mensen we bereiken hoe beter. Laten we er samen een succesvolle dag van maken waar de binnenvaart mooi in het zonnetje wordt gezet. 

 

Overig nieuws


Digitale kaart Europees binnenvaartnetwerk
Lees verder >


Baas over je eigen toekomst aan boord van binnenvaartschip
Lees verder >


Webinars Modal shift voor verladers
Lees verder >


79 mln voor vergroening van binnenvaartschepen
Lees verder >


Dag van de Binnenvaart tot nader order uitgesteld
Lees verder >