English

Zoeken


Donderdag 3 november 2016


Seminar '
The Blue Road houdt het achterland bereikbaar'

Op donderdag 1 december staat dit seminar in het teken van binnenvaart. Miranda Volker, logistiek adviseru van het Bureau Voorlcihting Binnenvaart, maakt verladers wegwijs in deze nieuwe logistieke wereld, die nét even iets anders werkt dan wegvervoer.

Nederland heeft maar liefst 4400 km aan vaarwegen. Met de grote vervoeraders als de Waal, Rijn, Maas en Schelde, is Nederland goed aangesloten op het vaarwegenstelsel van Europa. Met het aansluitende fijnmazige netwerk van kleinere vaarwegen kan de binnenvaart bijna alle grote industriële gebieden tot ver in het achterland bereiken. Dat maakt de binnenvaart een belangrijke modaliteit. Ondanks de grote hoeveelheden die nu al over de vaarwegen worden getransporteerd, maar liefst 37%, is er nog voldoende groei mogelijk.

 

Vervoeren met de binnenvaart werkt net even iets anders dan over de weg. Miranda Volker, logistiek adviseur van het Bureau Voorlichting Binnenvaart, maakt verladers tijdens het seminar The Blue Road houdt het achterland bereikbaar graag meer wegwijs in deze wellicht nieuwe logistieke wereld. Ze behandelt sprekende praktijkvoorbeelden over containers, maar ook over minder voor de hand liggende goederenstromen en geeft meer informatie over het inpassen van de binnenvaart in een logistieke keten.


Locatie: Ruimte 1, beursvloer

Datum: 1 december

Tijd: 14.15 - 14.45


Schrijf u in voor vakbeurs Transport & Logistics
Vakbeurs Transport & Logistics vindt plaats op 29,30-11 & 1-12 in Rotterdam Ahoy. Logistieke professionals kunnen hier netwerken met deelnemers op het gebied van logistieke dienstverlening, multimodaal transport & distributie, havens & scheepvaart, material handling en IT.
 
Het seminarprogramma, interactieve workshops (visualiseren van interne en ketenprocessen) en een demo area (warehouse van de toekomst) zorgen voor een compleet overzicht van de laatste trends en ontwikkeling in achterlandverbindingen, duurzaamheid, douane en wetgeving, e-commerce, voorraadoptimalisatie en personele uitdagingen in de logistiek.
 
Ga naar de website voor meer informatie en schrijf in voor de beurs via deze link met code: 6001


 

Overig nieuws


Start gemaakt met Strategische Arbeidsmarktagenda voor de binnenvaart
Lees verder >


Oproep aan bedrijven in binnenvaart: help mee unieke documentaire tot stand te brengen
Lees verder >


Royerssluis vanaf 15 februari 2 maanden buiten dienst
Lees verder >


Bijeenkomst: Vergroening binnenvaart vooral financiele uitdaging
Lees verder >


Media-aandacht binnenvaart
Lees verder >