English

Zoeken


Woensdag 13 mei 2020


Baas over je eigen toekomst - aflevering binnenvaart

Wat wil je later worden? Die vraag is in jouw leven ongetwijfeld op verschillende momenten gesteld. Een baan vinden die bij je past, kan best een uitdaging zijn. Er zijn immers zoveel richtingen mogelijk. Omdat de toekomst dichterbij is dan je denkt, kan het geen kwaad om alles voor jezelf eens goed op een rijtje te zetten.

Waar liggen mijn kwaliteiten? Wat kan ik toevoegen aan de samenleving? De keuze is reuze. Ga jij voor een baan in de bouw, metaal, ICT, Transport & Logistiek, techniek of zorg? Stuk voor stuk sectoren waarin de mbo-banen voor het oprapen liggen. Dat moet een fijne gedachte zijn bij het starten van een nieuwe opleiding, nieuwe baan of carrièreswitch.

Op de website www.baasoverjeeigentoekomst.nl kun je je verdiepen in diverse beroepen. Middels informatie, maar ook leuke praktijkfilmpjes. Elke maand lichten ze een andere sector uit met leuk nieuws, opleidingen en te gekke beroepen en werkgevers in de regio Drechtsteden. Deze maand staat in het teken van de binnenvaart. In Aflevering 10 stapt Tim Haars aan boord bij het containerschip Progres van de Bosman Container Shipping Group en vaart een dag mee. Hij maakt kennis met het beroep matroos en kapitein.

In de binnenvaart is geen dag hetzelfde, heb je elke dag een ander uitzicht en heb je zeker geen 9 tot 5 mentaliteit nodig. Zie jij dit wel zitten? Dan is matroos of schipper misschien wel iets voor jou. In deze sector kan je direct aan de slag.

‘BAAS over je eigen toekomst’ is een samenwerking van gemeenten, werkgevers, brancheorganisaties en opleiders in de Drechtsteden.

 

Lees hier meer over de BCS Group of werken in de binnenvaart:https://baasoverjeeigentoekomst.nl/bazen/bosman-container-shipping-group/

Overig nieuws


Europees geld voor Nederlandse infrastructuur
Lees verder >


Digitale kaart Europees binnenvaartnetwerk
Lees verder >


Baas over je eigen toekomst aan boord van binnenvaartschip
Lees verder >


Webinars Modal shift voor verladers
Lees verder >


79 mln voor vergroening van binnenvaartschepen
Lees verder >