English

Zoeken

Meer informatie


Je hebt hier vast al heel veel globale informatie kunnen vinden. Toch is het goed mogelijk dat je iets meer informatie wilt. Hieronder wat handige websites en adressen.

Onderwijsaanbod

Voor meer informatie over het onderwijsaanbod en toelating voor de verschillende opleidingen op de scholen verwijzen we je graag door naar de onderwijsinstellingen zelf.

Vaarbewijzer

De website Vaarbewijzer maakt je wegwijs in de benodigde opleidingen en diploma's voor de diverse functies in de diverse sectoren.

Examens

De divisie CCV van het CBR (bekend van de rijbewijzen) verzorgt de uitvoering van vakexamens in de Rijn- en binnenvaart en de registratie en uitgifte van vaarbewijzen, Rijnpatenten, radarpatenten en ADNR verklaringen.

Voor informatie en aanmelding:
CCV, Afdeling Binnenvaart,
PC Boutenslaan 1
Postbus 1970
2280 DZ Rijswijk,
Tel. 070 – 372 05 80
E-mail: informatie.binnenvaart@cbr.nl
Internetadres: www.cbr.nl

Vaardocumenten

Al je vaartijd wordt bijgehouden in een zogenaamd dienstboekje. Een dienstboekje is een verplicht, persoonlijk document (voorzien van je persoonlijk  gegevens en pasfoto) voor bemanningsleden die werkzaam zijn in de beroepsbinnenvaart. Dit boekje is een officieel internationaal document om je vaartijd te registreren. Aan de hand van de geregistreerde vaartijd wordt je functie bepaald en/of kunt je een examen afleggen.
Een dienstboekje en andere vaardocumenten kunnen aangevraagd worden bij de Stichting Afvalstoffen en Vaardocumenten Binnenvaart. Voor het controleren en aftekenen van het dienstboekje of andere vragen op het gebied van vaartijden of functie-kwalificaties kun je ook bij de SAB terecht.

Actueel


Nedcargo zet in op semi-autonoom varen binnenvaart
Maandag 20 maart 2017 - Nedcargo heeft in 2016 opdracht gegeven tot bouw van het hypermodern elektrisch containerschip: ?ECS Gouwenaar 2? voor het vervoer van containers van en naar het Alpherium.
Lees verder >

Alle nieuwsberichten >