English

Zoeken


Dinsdag 20 september 2016

Binnenvaart winnaar BNR-Mobility race
Tijdens de BNR Mobility Week van maandag 12 tot en met vrijdag 16 september raceten Martijn de Rijk en Jesse Pinster elke dag live tegen elkaar, in en op zeer uiteenlopende voertuigen. Donderdag 15 september vond de race tussen het binnenvaartschip en de vrachtwagen plaats. Tussen 16 uur en 19 uur werd een live verslag van deze mobiliteitsrace uitgezonden. En de uitkomst pakte goed uit. Het binnenvaartschip versloeg met gemak de vrachtwagen.

Koninklijke BLN-Schuttevaer heeft samen met Bureau Voorlichting Binnenvaart en Nedcargo samengewerkt om tot een spannende race te komen waarbij een grote partij containers binnen Rotterdam tussen twee terminals vervoerd moest worden. De Waterbakfiets van schipper Nol Engelen nam deel aan de race namens de binnenvaart. Het schip en de vrachtwagen hadden als doel zo snel mogelijk vijftien 20 ft. containers van A naar B te vervoeren. De modaliteit die deze taak als eerste zou volbrengen, werd de winnaar van de dag.

Het kostte de Waterbakfiets ongeveer anderhalf uur om de containers van de terminal aan de 1e Eemhaven naar het Barge Center Waalhaven in Rotterdam te vervoeren, inclusief het laden en lossen. De vrachtwagen had in diezelfde tijd maar één container kunnen vervoeren. De binnenvaart werd daardoor de terechte winnaar van deze Mobility Race met 15-1.

U kunt hier fragmenten uit de race terugluisteren: http://www.bnr.nl/…/battle-4-binnenvaartschip-versus-vracht…

Overig nieuws


Vacature: Projectleider Binnenvaart Promotie & Logistiek
Lees verder >


EICB opent loket voor vragen over NRMM Stage V
Lees verder >


Nedcargo zet in op semi-autonoom varen binnenvaart
Lees verder >


Film Passage over spitsenvaart
Lees verder >


MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland
Lees verder >